راهی برای مقابله با آلودگی خوشخواب

راهی برای مقابله با آلودگی خوشخواب

در این مقاله راهی برای مقابله با آلودگی خوشخواب را ارائه می دهیم. گرچه به نظر تمیز می‌رسد، اما تشک خوشخواب یکی از محل‌هایی است که در صورت بی‌توجهی می‌تواند محل رشد باکتری باشد تازه کردن هوای تشک می‌تواند در داخل خانه یا خارج از آن صورت گیرد.

همچنین این کار، در بیشتر روزهای سال حتی زمستان سبب از بین رفتن این موجودات و حشرات تخت می‌شود.

 

 

در صورتی که به‌تازگی به تمیز کردن تشک فکر نکرده‌اید، به این نکته فکر کنید که روزانه شش، هفت یا هشت ساعت را روی آن سپری می‌کنید. در طول این مدت گرد‌و‌غبار، سلول‌های مرده‌ی پوست، عرق و چربی بدن می‌توانند روی سطح و داخل تشک رفته و باعث ایجاد لکه‌های زرد شوند.

نیازی به گفتن نیست که این محیط مانند آهنربا برای تکه‌های گرد‌و‌غبار عمل می‌کند. فرقی نمی‌کند که حساسیت داشته باشید یا نه، بهتر است به صورت منظم تشک خود را تمیز کنید.

خبر خوب این است که تمیز کردن تشک ساده‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید

  • هر از گاهی تشک خود را بچرخانید (جا به جا کنید)
  • در خرید تشک به تناسب سایز تشک با تخت دقت کنید

خرید یک تشک با عرض ۱۶۰ برای یک تخت با عرض ۱۸۰ یکی از اشتباهات رایج بسیاری از خریداران کالای خواب است.خرید یک تشک با اندازه غیر استاندارد موجب می شود که تشک روی سطح تخت حرکت کرده و محافظ ساییده شود.همچنین از زیبایی ست تخت شما نیز می کاهد

استفاده مستمر از تشک ممکن است باعث ایجاد بوی نامطبوع در آن شود. مخصوصا اگر فردی بیمار از آن استفاده کند و در طی روز به طور مستمر به صورت درازکش روی تشک قرار داشته باشد. در این صورت استفاده از جوش شیرین بسیار موثر است. بعد از برداشتن ملافه‌ها جوش شیرین را روی همه قسمت‌های تشک بپاشید. حدود 24 ساعت بگذارید بماند و بعد با جاروبرقی آن را از روی تشک پاک کنید.

 

راهی برای مقابله با آلودگی خوشخواب

راهی برای مقابله با آلودگی خوشخواب

 

اگر امکان دارد پرده‌ها را کنار بزنید تا نور خورشید از پنجره روی تشک‌ها بتابد. فراموش نکنید فاصله زمانی مناسب برای شستن ملحفه‌ها و رو بالشی‌ها، یک هفته و برای پتوها و سایر وسایل سنگین، سه ماه است. با توجه به کثیفی روکش تشک خود، آن را هر یک تا سه ماه بشویید.

اگر به گرد و خاک حساسیت دارید، تشک خود را جارو بکشید. انجام دادن هفتگی یا ماهانه  این کار سبب پاک شدن گرد و خاک می‌شود.  سالیانه یک یا دو بار هوای تشک را در بیرون از منزل عوض کنید. آن را به جایی تمیز و خشک ببرید. مطمئن شوید که هوا آفتابی است. اگر می‌خواهید تشک را روی برف قرار دهید، بین تشک و زمین ملحفه‌ای پهن کنید. یک تشک خیس نه‌تنها راحت نیست، بلکه محل مناسبی برای رشد قارچ‌هاست.

 

ارتفاع استاندارد تشک

استفاده از روتشکی کش‌دار که به صورت منظم شسته می‌شود و فضای اطراف تشک را تمیز نگه می‌دارد، باعث می‌شود تشک از هر گونه گرد‌و‌غبار دور بماند. پوشاندن تشک این اطمینان را فراهم می‌کند که ذرات گرد‌و‌غبار روی آن باقی نمی‌مانند و این کار برای افرادی که از حساسیت و آسم رنج می‌برند بسیار ایدئال است

چگونه از تشک مراقبت کنیم؟

نگهداری تشک با محافظت مناسب از آن آغاز می‌شود. در بسیاری از مواقع، استفاده از یک محافظ تشک ضدآب یا یک پد تشک باکیفیت توصیه می‌شود. این محصولات از جمع شدن گردو غبار و آلاینده‌های دیگر روی تشک و لکه‌دار شدن آن جلوگیری می‌کنند. شست‌وشوی منظم ملحفه‌ی تشک (حدود یک بار در هفته) هم بسیار کمک‌کننده است.

با شست‌وشوی مداوم ملحفه‌ها احتمال جمع شدن موارد آلرژی‌زا روی خود تشک بسیار کاهش می‌یابد. در نهایت، بهترین روش برای جلوگیری از لکه‌دار شدن تشک این است که از خوردن و نوشیدن روی تخت خودداری کنید.

خشک کردن تشک بعد از نظافت و شستشو

همانقدر که تمیز کردن تشک با ماده مناسب اهمیت دارد، روش‌های خشک کردن صحیح تشک هم اهمیت دارد. با نظافت و خشک کردن درست می‌توانید تشکی تمیز و سالم برای چندین سال داشته باشید. اگر خشک کردن تشک به خوبی صورت نگیرد ممکن است فضایی برای رشد میکروب و یا قارچ‌ها ایجاد شود. برای خشک کردن تشک می‌توانید از سشوار کشیدن روی لکه خیس، قرار دادن پنکه جلوی تشک و یا قرار دادن تشک در هوای آزاد و آفتاب آن را خشک کرد. برای این کار می‌توانید تشک را چند ساعت در حیاط یا بالکن قرار دهید و یا پنجره اتاق را باز کنید تا هوای کافی و نور خورشید به تشک بتابد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *